Recept - matlagning

torsdag 17 juni 2010

dagens test: havrekligröt

Havregrynsgröt i all ära, men idag blev det dags för havrekligröt. 2,5 msk gryn + 1,25 dl vatten och in i micron. Fick röra om lite efter ca 1,5 minut och sen in ca 30 sekunder till.

Fempoängare, helt klart. Tänk er havregrynsgröten, fast mer smak av havre och dessutom mjukare i konsistensen. Det blev ungefär som bovetegröt fast inte mjöligt - utan bara mjukt och fint, och hur gott som helst. Har du havrekli hemma och gillar havregrynsgröt måste du testa! Det är dessutom mer proteinrikt än havregrynsgröt - nyttigare och godare helt enkelt. Dock innehåller havregryn fler näringsämnen.

Näringsvärde i havrekli per 100g
322 kcal
Protein 19 g
Kolhydrater 45 g
Fett 7 g
Kostfiber 18g

Innehåller också järn och zink.

1 kommentar:

  1. Gumman, din kropp vill ha näring, det är därför den plannerar! Jag tänker nästan aldrig så längre :) <3

    SvaraRadera